Boekhandel Douwes Den Haag

Anne Teresa De Keersmaeker

Rosas 2007-2017

Anne Van Aerschot & Christian Lvowski

Anne Teresa De Keersmaeker

Anne Teresa De Keersmaeker

Rosas 2007-2017

Anne Teresa De Keersmaeker

 

Anne Teresa De Keersmaeker (°1960) richtte in 1983 het dansgezelschap Rosas op. Haar choreografisch werk berust op een nauwgezette verkenning van de band tussen dans en muziek. Met Rosas creëerde ze een omvangrijk oeuvre dat gebruikmaakt van muzikale structuren en partituren uit verschillende tijdperken, van oude muziek tot hedendaagse composities en popmuziek.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 49,95

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Anne Teresa De Keersmaeker

Anne Teresa De Keersmaeker (°1960) richtte in 1983 het dansgezelschap Rosas op. Haar choreografisch werk berust op een nauwgezette verkenning van de band tussen dans en muziek. Met Rosas creëerde ze een omvangrijk oeuvre dat gebruikmaakt van muzikale structuren en partituren uit verschillende tijdperken, van oude muziek tot hedendaagse composities en popmuziek. Haar choreografische praktijk ontleent ook vormelijke principes aan de geometrie, wiskundige schema's, de natuur en sociale structuren, resulterend in een unieke kijk op de beweging van het lichaam in tijd en ruimte.
Na een periode waarin De Keersmaeker meerdere grote ensemblevoorstellingen maakte nam het werk van de choreografe vanaf 2007 een nieuwe artistieke wending. Andere principes kwamen op de voorgrond, andere vragen drongen zich op, andere werkwijzen ontwikkelden zich en nieuwe inzichten werden verworven. Fotografe Anne Van Aerschot was een bevoorrechte getuige van dit proces. Als jarenlange artistieke assistente van De Keersmaeker kon ze het creatieproces van vele voorstellingen van het begin tot het einde van nabij volgen. Ze is als geen ander vertrouwd met zowel de taal als het traject van de choreografe. Haar foto's bieden een uitzonderlijke en glasheldere inkijk in het universum van de dans van Rosas, en worden hier voor het eerst sinds tien jaar samengebracht in één boek.
Onder redactie Christian Lvowski /L Fotografie Anne Van Aerschot/ Interview Floor Keersmaekers


ISBN
9789462302105
Pagina's
240
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mercatorfonds N.V.

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren