Boekhandel Douwes Den Haag

Philip Aguirre. L'invitation au voyage

Works on Paper

Iris Kockelbergh & Simon Njami

Philip Aguirre. L'invitation au voyage

Philip Aguirre. L'invitation au voyage

Works on Paper

Philip Aguirre. L'invitation au voyage

 

Veelzijdig kunstenaar Philip Aguirre wil een selectie grafisch werk en tekeningen schenken uit het rijke oeuvre dat hij de voorbije 40 jaar heeft opgebouwd. Deze schenking betekent een waardevolle aanvulling voor de verzameling moderne prenten en tekeningen van het Prentenkabinet en is een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 41,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Philip Aguirre. L'invitation au voyage

Veelzijdig kunstenaar Philip Aguirre wil een selectie grafisch werk en tekeningen schenken uit het rijke oeuvre dat hij de voorbije 40 jaar heeft opgebouwd. Deze schenking betekent een waardevolle aanvulling voor de verzameling moderne prenten en tekeningen van het Prentenkabinet en is een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren. Daarin zal aandacht worden besteed aan het brede pallet aan disciplines dat hij beoefent, aan de grote thema’s die doorheen zijn carrière aanwezig zijn en voor de plaats van zijn grafisch werk binnen zijn oeuvre. Philip Aguirre is een geëngageerd kunstenaar, thema’s rond de bron en water in de wereld, immigratie en vluchtelingen, het verhaal van Afrika meanderen door zijn oeuvre.
Philip Aguirre ziet zijn grafiek als een afgewerkt product. Tekeningen hebben voor hem dan weer een heel andere functie binnen zijn werk. De focus op tekenen vormt de start van een denkproces en loopt als een rode draad doorheen het voor hem zo belangrijke creatieproces. Niet zelden is in dat creatieproces oud erfgoed een bron van inspiratie.
Tijdens de expo zal zijn maatschappelijke betrokkenheid de leidraad zijn voor het publiek.


ISBN
9789462303355
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mercatorfonds

Kunst en Cultuur