Boekhandel Douwes Den Haag

De waarheid van Hein Verbruggen

Heden, verleden en toekomst van de sport

Rik Vanwallenghem

De waarheid van Hein Verbruggen

De waarheid van Hein Verbruggen

Heden, verleden en toekomst van de sport

De waarheid van Hein Verbruggen

 

Hein Verbruggen, voormalig voorzitter van de internationale wielerbond UCI en invloedrijk IOC-lid, overleed in juni 2017. Maar zijn visionaire ideeën leven voort. Als baas van de wielersport voerde hij een revolutie door in de verkalkte wereld van de koers.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De waarheid van Hein Verbruggen

Hein Verbruggen, voormalig voorzitter van de internationale wielerbond UCI en invloedrijk IOC-lid, overleed in juni 2017. Maar zijn visionaire ideeën leven voort. Als baas van de wielersport voerde hij een revolutie door in de verkalkte wereld van de koers. Ook in de strijd tegen doping was hij een pionier, al kreeg hij juist op dat vlak af te rekenen met (nooit hardgemaakte) beschuldigingen van medeplichtigheid en corruptie. Hij was binnen het IOC de eerstverantwoordelijke voor de Zomerspelen van Peking 2008.

In dit boek kijkt Verbruggen liefdevol én genadeloos terug op zijn bewogen carrière als sportbestuurder. Hij fileert de internationale sportfederaties als monopolistische machtsbastions en luidt de noodklok over de Olympische Spelen. De waarheid van Hein Verbruggen is verhelderend, fascinerend en confronterend. Het boek zegt veel over de merkwaardige kosmos van de sport, ‘Die wichtigste Nebensache der Welt’ die voor Verbruggen altijd hoofdzaak is geweest.

Rik Vanwalleghem (1952) raakte als bioloog op de een of andere manier verzeild in de wielersport. Als krantenjournalist volgde hij zestien keer de Tour en hij schreef een tiental wielerboeken, onder meer over de Ronde van Vlaanderen, de Tour, Eddy Merckx, Freddy Maertens, Johan Museeuw en Patrick Sercu. Hij schreef ook non-fictie over zijn vaderland (België Absurdistan) en de Verenigde Staten (De Amerikaanse Ziel). Zijn eerste roman (Op Drift) verscheen in 2014, in 2018 volgt een tweede.


ISBN
9789462310346
Pagina's
272
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Muur

Sport en spel
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren