Boekhandel Douwes Den Haag

Fabio & Julius

het jongensboek van Fabio Jakobsen en Julius van den Berg

Menno Haanstra

Fabio & Julius

Fabio & Julius

het jongensboek van Fabio Jakobsen en Julius van den Berg

Fabio & Julius

 

Lees het aangrijpende verhaal van twee jonge coureurs die opgroeien in het wielerpeloton en samen de druk, de triomfen maar ook de gevaren van de sport ondergaan.


Direct te downloaden

€ 13,99


Beschrijving Fabio & Julius

‘Fabio & Julius’ van Menno Haanstra is een coming of age-verhaal over twee gewone jongens die ploeggenoten worden, bevriend raken en samen volwassen worden in de snelkookpan van het wielerpeloton. Een verhaal over dromen van een bestaan als profwielrenner – en later van profoverwinningen. Van heel dichtbij zien we hoe de ogenschijnlijk lichtzinnige Julius van den Berg uitgroeit tot een gepatenteerd hardrijder en hoe Fabio Jakobsen een absolute topsprinter wordt en, wanneer hij hersteld is van een bijna noodlottige horrorcrash in de Ronde van Polen, zelfs de snelste ter wereld.
In ‘Fabio & Julius lezen we hoe twee jongens elkaar en zichzelf de maat nemen, hoe ze genieten van hun gedroomde bestaan, maar ook over de twijfels en de immense druk om te moeten presteren in een genadeloos harde omgeving waarin winnen de norm is.
Auteur Menno Haanstra volgde Fabio en Julius acht jaar lang intensief. Met kleur, humor en oog voor detail beschrijft hij het ontstaan van een unieke vriendschap en tegelijkertijd schetst hij een rijk en gelaagd beeld van wat het betekent om vandaag de dag profwielrenner te zijn.


ISBN
9789462310674
Pagina's
219
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
De Muur

Sport en spel