Boekhandel Douwes Den Haag

De informatieprofessional 3.0

strategische vaardigheden voor ITers van nu

Wouter Bronswijk & Erik de Vries & Rik Maes

De informatieprofessional 3.0

De informatieprofessional 3.0

strategische vaardigheden voor ITers van nu

De informatieprofessional 3.0

 

Voor wie invloed wil uitoefenen, is vakinhoudelijke kennis alleen niet genoeg. Het succesvol onder de aandacht brengen van ICT-vraagstukken vergt specifieke 'strategische' vaardigheden. Deze zijn nodig om proactief te acteren in communicatie- en besluitvormingsprocessen.


Niet leverbaar

€ 29,95

Niet leverbaar


Beschrijving De informatieprofessional 3.0

Voor wie invloed wil uitoefenen, is vakinhoudelijke kennis alleen niet genoeg. Het succesvol onder de aandacht brengen van ICT-vraagstukken vergt specifieke 'strategische' vaardigheden. Deze zijn nodig om proactief te acteren in communicatie- en besluitvormingsprocessen. Dit boek laat zien hoe u overtuigender vraagstukken onder de aandacht van het management kunt brengen. Daarbij richt het zich specifiek op organisatieontwikkelingsvraagstukken op het gebied van informatievoorziening.

Dit boek toont de weg naar 'de informatieprofessional 3.0'. Het vormt een
referentiekader voor de ICT-professional die wil investeren in ontwerpvaardigheden, reflecteren, agenderen, mobiliseren, het herkaderen van
vraagstukken, een onderzoekende houding, het innovatierepertoire en het omgaan met hypes. Ook helpt het boek om vorm te geven aan HRM-beleid voor ICT'ers op het terrein van werving, loopbaanplanning en opleiding.

Vanuit het besef dat deze vaardigheden in de beroepsgroep onderbelicht zijn, is de beroepsvereniging Ngi-NGN samen met de auteurs een zoektocht gestart naar de aard van deze vaardigheden. Dit hee geleid tot artikelen en columns in vooraanstaande ICT-media waarin opvallende conclusies worden gepresenteerd. De meest interessante artikelen zijn gebundeld in dit boek, waarin u zich veelvuldig zult herkennen.

Erik de Vries is lector Innovatie in de Publieke Sector aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is tevens hoofddocent Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. Hij heeft ruime ervaring als onderzoeker, docent en ontwerper van curricula.
Prof. dr. ir. Rik Maes is emeritus hoogleraar Informatie- en Communicatie
management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Maes adviseert directies op het gebied van het integreren van informatie en ICT in de bedrijfsstrategie.
Wouter Bronsgeest RI is secretaris van het hoofd bestuur van de Ngi-NGN, de Nederlandse beroeps organisatie voor IT-pro fessionals. Hij is werkzaam bij de Belastingdienst als hoofd IV, portfolio- en projectmanagement en manager van het team User Experience. Hij is promovendus bij het Center for eGovernment
Studies (CFES) van de Universiteit Twente.


ISBN
9789462450295
Verschenen
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academic service

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren