Boekhandel Douwes Den Haag

ICT Bibliotheek

ICT-strategie en -organisatie

in theorie en praktijk

J. Arno Oosterhaven

ICT-strategie en -organisatie

ICT Bibliotheek

ICT-strategie en -organisatie

in theorie en praktijk

ICT Bibliotheek: ICT-strategie en -organisatie

 

Dit boek gaat over strategievorming en de inrichting van organisaties, beide vanuit het ICT-perspectief. In de praktijk blijkt grote behoefte te bestaan aan gemakkelijk te hanteren instrumenten hiervoor.


Niet leverbaar

€ 43,95

Niet leverbaar


Beschrijving ICT Bibliotheek: ICT-strategie en -organisatie

Dit boek gaat over strategievorming en de inrichting van organisaties, beide vanuit het ICT-perspectief. In de praktijk blijkt grote behoefte te bestaan aan gemakkelijk te hanteren instrumenten hiervoor. Niet alleen in de vorm van 'hoe zou het moeten?', maar vooral ook in de vorm van 'hoe hebben anderen het gedaan, en wat waren hun ervaringen?' Dit boek voorziet hierin door:
* eenvoudige, makkelijk te hanteren instrumenten voor visievorming over strategische vraagstukken in relatie tot ICT;
* uitgewerkte modellen, gebaseerd op praktijksituaties;
* praktijkvoorbeelden en checklists;
* ervaringen en tips.
Het vormt de 'praktijktheorie' van de auteur, een combinatie van theorie en praktijkervaringen, uitgedrukt in een werkbaar instrumentarium.

De auteur behandelt onderwerpen die op de ICT-agenda van de ondernemingsleiding thuishoren, onderverdeeld naar een vijftal thema's: de businessrelatie, de infrastructuur, de economie, de organisatie, en het proces van strategievorming.
De belangrijkste toevoegingen in deze tweede, herziene druk zijn actuele inzichten over business ICT alignment, verschillende perspectieven op ICT-strategie (infrastructuurstrategie versus innovatiestrategie) en recente ervaringen met (out)sourcing.

ICT Bibliotheek
Elk deel in deze boekenserie levert een bijdrage aan het oplossen van besturingsvraagstukken vanuit uw ICT-praktijk. Met veel praktische elementen en casussen haalt zowel de ICT-manager, consultant als projectmanager zijn voordeel.

Over de auteur
Prof. drs. Arno Oosterhaven is zelfstandig organisatieadviseur en geassocieerd met Kirkman Company. Hij is deeltijdhoogleraar Management van Informatietechnologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.


ISBN
9789462451285
Pagina's
288
Verschenen
Serie
ICT Bibliotheek
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academic service

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren