Boekhandel Douwes Den Haag

De wimper van de wereld

Vroege ontdekkingen van het Verre Oosten

Ernst van den Boogaart

De wimper van de wereld

De wimper van de wereld

Vroege ontdekkingen van het Verre Oosten

De wimper van de wereld

 

Twee Portugezen vertrekken in de vroege zestiende eeuw naar het Verre Oosten. Fernão Mendes Pinto in 1537 om fortuin te maken, de jezuïet Louis Frois in 1548 om het geloof te verkondigen. De twee ontdekkingsreizigers laten levendige teksten na over gebieden die dan nog onbekend zijn in Europa – Achter-Indië, China, Sumatra en Japan.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving De wimper van de wereld

Twee Portugezen vertrekken in de vroege zestiende eeuw naar het Verre Oosten. Fernão Mendes Pinto in 1537 om fortuin te maken, de jezuïet Louis Frois in 1548 om het geloof te verkondigen. De twee ontdekkingsreizigers laten levendige teksten na over gebieden die dan nog onbekend zijn in Europa – Achter-Indië, China, Sumatra en Japan. Het boek van Mendes Pinto, 'Peregrinacão', in de 17e eeuw ook al in het Nederlands vertaald, geldt als een van de meesterwerken van de Portugese literatuur. 'Tratado' is een magistraal kleinood vol puntige observaties van Louis Frois over de levenswijze van Japanners, zoals: Europeanen maken een wandeling voor hun plezier, Japanners denken dat het is om boete te doen.


De werken van Mendes Pinto en Frois zijn niet alleen van grote historische waarde, maar roepen ook vragen op die ons nu nog bezig houden: over cultureel superioriteitsgevoel, culturele bevangenheid en relativisme.


ISBN
9789462498587
Pagina's
192
Verschenen
NUR
685
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij