Boekhandel Douwes Den Haag

101 Pareltjes in de Nederlandse rechtspraak

Kees Engel

101 Pareltjes in de Nederlandse rechtspraak

101 Pareltjes in de Nederlandse rechtspraak

101 Pareltjes in de Nederlandse rechtspraak

 

Wie vermoordde in 1872 de weduwe Van der Kouwen? Kon het tot een echtscheiding komen omdat de vrouw, in afwezigheid van haar man, ‘op onbehoorlijke wijze was uitgegaan’? Hoe ver mocht een leraar vroeger gaan in het bestraffen van een leerling?


Niet leverbaar

€ 24,50

Niet leverbaar


Beschrijving 101 Pareltjes in de Nederlandse rechtspraak

Wie vermoordde in 1872 de weduwe Van der Kouwen? Kon het tot een echtscheiding komen omdat de vrouw, in afwezigheid van haar man, ‘op onbehoorlijke wijze was uitgegaan’? Hoe ver mocht een leraar vroeger gaan in het bestraffen van een leerling? Had het Waterfort te Curaçao niet beter beveiligd moeten worden? Is het roepen van ‘Leve de Republiek!’ strafbaar als op dat moment prinses Beatrix voorbij vaart? Moet een trouwwinkel het geld voor de bruidsjurk teruggeven als blijkt dat de bruiloft niet doorgaat? Waar ging de affaire Gutzeit over? Was het beledigen van Adolf Hitler strafbaar? Kon in 1970 een onderwijzer ontslagen worden vanwege zijn homoseksualiteit? Is godslastering ooit strafbaar geweest? Waarom moest Domela Nieuwenhuis, een bekende politicus, de gevangenis in?
In vonnissen en arresten komen spannende, droevige, maar soms ook komische verhalen naar voren: pareltjes uit de rechtspraak. In dit boek worden 101 van zulke pareltjes verteld. Het boek is daarmee een ideaal cadeau voor rechters, advocaten, juridisch medewerkers, rechtenstudenten en andere juridisch geïnteresseerden.


ISBN
9789462512825
Pagina's
232
Verschenen
NUR
821
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.