Boekhandel Douwes Den Haag

Tweedehands

Het Grote Spoor Boek

Jos Zijlstra & Guus Bruin Johan & Guus Veenendaal

Het Grote Spoor Boek

Tweedehands

Het Grote Spoor Boek

Tweedehands: Het Grote Spoor Boek

 

In 2014 bestaan de spoorwegen in Nederland 175 jaar. In deze lange periode veranderde niet alleen het land, maar ook het spoorbedrijf ingrijpend. Het nieuwe vervoermiddel zorgde ervoor dat mensen 'vlug, veilig en voordeelig' van a naar b konden reizen.


Leverbaar

€ 55,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Tweedehands: Het Grote Spoor Boek

In 2014 bestaan de spoorwegen in Nederland 175 jaar. In deze lange periode veranderde niet alleen het land, maar ook het spoorbedrijf ingrijpend. Het nieuwe vervoermiddel zorgde ervoor dat mensen 'vlug, veilig en voordeelig' van a naar b konden reizen. De komst van de spoorwegen bracht ook de bouw van spoordijken, bruggen en stations met zich mee. En niet onbelangrijk: onder invloed van het spoor ontstond een uniforme tijd, die voor het eerst in de geschiedenis overal in Nederland gelijk was.

Het Grote Spoor Boek geeft aan de hand van zo'n 450 foto's een overzicht van de periode 1839 tot heden. In dit boek gaat het om mens én materieel. De vaak niet eerder gepubliceerde foto's zijn voornamelijk afkomstig uit de collectie van het Spoorwegmuseum in Utrecht. De samenstellers hebben de foto's ondergebracht in aansprekende thema's zoals stations, personeel, reizigers, goederen en veiligheid.

Guus Veenendaal is landelijk bekend als spoorweghistoricus. Jos Zijlstra, conservator verbonden aan Het Spoorwegmuseum, en Johan de Bruijn verzorgden de beeldredactie.


ISBN
9789462580336
Pagina's
368
Verschenen
Serie
Tweedehands
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wbooks