Boekhandel Douwes Den Haag

Tweedehands

Utrecht Centraal

Victor Lansink & Jos Zijlstra

Utrecht Centraal

Tweedehands

Utrecht Centraal

Tweedehands: Utrecht Centraal

 

Het Centraal Station in Utrecht is het spoorweghart van Nederland: duizenden reizigers stappen er dagelijks in of uit de trein en zo gaat het al bijna 175 jaar.Niet leverbaar

€ 25,00

Niet leverbaar


Beschrijving Tweedehands: Utrecht Centraal

Het Centraal Station in Utrecht is het spoorweghart van Nederland: duizenden reizigers stappen er dagelijks in of uit de trein en zo gaat het al bijna 175 jaar. Vanaf de opening in 1843 heeft het station allerlei gedaanteverwisselingen ondergaan, waarvan de laatste in december 2016 officieel voltooid wordt. Utrecht Centraal is een historisch mozaïek, een boeiende geschiedenis en tegelijkertijd levendige beeldkroniek van een station dat niet meer weg te denken is.

In een samenwerking tussen Het Utrechts Archief en het Spoorwegmuseum in Utrecht is dit boek een geïllustreerde impressie van formaat geworden. Beide instellingen hebben een uitgebreide verzameling historisch beeldmaterieel van het station in hun collecties en voor deze bijzondere terugblik hebben ze hun krachten gebundeld. Utrecht Centraal weet een spoor aan te leggen van het allervroegste begin tot aan de moderne tijd.Jos Zijlstra is conservator in het Spoorwegmuseum. Victor Lansink beheert bij het Utrechts Archief de spoorhistorische fotocollectie.


ISBN
9789462581593
Pagina's
112
Verschenen
Serie
Tweedehands
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS