Boekhandel Douwes Den Haag

Iran

bakermat van de beschaving

J. Nokandeh & Vincent van Vilsteren

Iran

Iran

bakermat van de beschaving

Iran

 

Meer dan 100.000 jaar geleden ontstonden op het grondgebied van het huidige Iran de eerste beschavingen. Met geraffineerde technieken vonden mensen manieren om in een moeilijk klimaat landbouw en veeteelt te ontwikkelen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Iran

Meer dan 100.000 jaar geleden ontstonden op het grondgebied van het huidige Iran de eerste beschavingen. Met geraffineerde technieken vonden mensen manieren om in een moeilijk klimaat landbouw en veeteelt te ontwikkelen. In de loop van duizenden jaren kwam hier een hoogstaande cultuur tot bloei, die naar alle windrichtingen zijn invloed deed gelden. De grenzen van de opeenvolgende koninkrijken waren net zo veranderlijk als de koningen zelf.

Iran. Bakermat van de beschaving neemt de lezer mee op een reis door de eeuwenoude geschiedenis van Iran. Een geschiedenis die zich laat aflezen aan de superieure materiƫle cultuur variƫrend van gouden drinkbekers met diermotieven tot vaatwerk van speksteen ingelegd met kleurrijke stenen. De kleitabletten met het oude spijkerschrift zijn net zo bijzonder als de schitterend bewerkte bronzen wapens, de oogverblindende gouden sieraden en het sierlijk beschilderde aardewerk. De nadruk ligt op de periode 7000-330 v. Chr.


ISBN
9789462582675
Pagina's
168
Verschenen
NUR
682
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Archeologie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren