Boekhandel Douwes Den Haag

Op bezoek in de Republiek

Reisverslagen uit de zeventiende en achttiende eeuw

Marije Osnabrugge & Angela Jager

Op bezoek in de Republiek

Op bezoek in de Republiek

Reisverslagen uit de zeventiende en achttiende eeuw

Op bezoek in de Republiek

 

Reizigers uit de hele wereld bezochten de Republiek der Verenigde Provinciën gedurende de zeventiende en achttiende eeuw, voor zaken, een studie of uit nieuwsgierigheid naar het jonge land. Dankzij de uitgebreide reisverslagen die zij nalieten beschikken we over een groot aantal observaties en ervaringen van deze buitenstaanders.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Op bezoek in de Republiek

Reizigers uit de hele wereld bezochten de Republiek der Verenigde Provinciën gedurende de zeventiende en achttiende eeuw, voor zaken, een studie of uit nieuwsgierigheid naar het jonge land. Dankzij de uitgebreide reisverslagen die zij nalieten beschikken we over een groot aantal observaties en ervaringen van deze buitenstaanders. Hoe was het om door de Republiek te reizen? Wat bezochten en bewonderden zij? En wat vonden de reizigers van het land, de cultuur en haar bewoners?

In dit boek vergezellen we deze reizigers op hun tocht met de trekvaart over de binnenwateren (efficiënt, maar met overlast van pijprokers), gaan we naar de beste winkels om prenten te kopen, bezoeken we een obscure religieuze sekte in Friesland en lachen we om de boter-obsessie van de Hollanders. We zijn getuige van hun ontmoetingen met kunstenaars, verzamelaars en geleerden, en beleven – door hun ogen – de vele schilderijen, beelden en gebouwen die in deze periode werden gemaakt. In het geval van het praalgraf van Willem de Zwijger in Delft en de stadsuitbreiding van Amsterdam kunnen we de bouwwerkzaamheden zelfs op de voet volgen.

De reisverslagen vormen waardevolle momentopnames van een land dat razendsnel veranderde. Samen met kunstwerken en andere objecten uit Nederlandse museumcollecties bieden zij een verfrissende blik op de jonge Republiek.


ISBN
9789462584655
Pagina's
128
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Beeldende kunst