Boekhandel Douwes Den Haag

Stappen door m'n stadsie

(On)bekend Utrecht in dertig heim-weetjes

Iris Dijkstra

Stappen door m'n stadsie

Stappen door m'n stadsie

(On)bekend Utrecht in dertig heim-weetjes

Stappen door m'n stadsie

 

Het ultieme boek voor de Utrechters, Utrechtenaren en UtrechtologenNog te verschijnen

€ 24,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Stappen door m'n stadsie

Waarom heeft Utrecht zoveel werfkelders? Wat was de Snippenvlucht? Waarom verspringen de huisnummers aan de Nieuwegracht? Hoe komt ’t Wed aan zijn naam? En wie was Louis Hartlooper eigenlijk?

Allemaal vragen waar dit boek antwoord op geeft. Het boek neemt de lezer mee door de oude binnenstad van Utrecht en verhaalt over stadskastelen, de strijd tegen de pest, begijnen, de verdwenen Palmitentempel, brandspuithuisjes en nog veel en veel meer. Op een toegankelijke manier, maar degelijk onderbouwd en met vermelding van bronnen, komen dertig onderwerpen aan de orde. De meeste gaan over plekken in het centrum waar je misschien makkelijk aan voorbij loopt, maar waar een heel verhaal achter zit. Ook zijn er heim-weetjes over bekende en minder bekende Utrechters, over naastenliefde en bedrijvigheid, over opmerkelijke panden en over dingen die juist uit het straatbeeld verdwenen zijn.

Daarmee is het boek een must-have voor mensen die Utrecht nog niet zo goed kennen, maar ook voor stadsgidsen, historici en andere zogenaamde Utrechtologen. Want over onderwerpen als het kerkenkruis, Sint Maarten en de Utrechtse paus mag dan al veel geschreven zijn, maar hoe zit het nu echt? Je leest het allemaal in dit boek!


ISBN
9789462584679
Pagina's
216
Verschijnt
NUR
693
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Regionale en stadsgeschiedenis