Boekhandel Douwes Den Haag

Juridische methoden

Casusoplossen, jurisprudentie analyseren en argumenteren

I.R. Bluijs & H.T.M. Kloosterhuis

Juridische methoden

Juridische methoden

Casusoplossen, jurisprudentie analyseren en argumenteren

Juridische methoden

 

Dit boek is in de eerste plaats een systematische handleiding voor het analyseren van jurisprudentie en het oplossen van casusposities.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 50,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Juridische methoden

Wie jurist wil worden, moet niet alleen kennis van het recht verwerven, maar ook juridische vaardigheden. In dit boek staan twee belangrijke vaardigheden centraal: het analyseren van jurisprudentie en het oplossen van casusposities. Het boek is in de eerste plaats een systematische handleiding voor het oefenen in deze vaardigheden. Ook biedt het praktische instructies voor het beargumenteren van een casusoplossing. Stap voor stap wordt gedemonstreerd hoe je van een overzicht van pro- en contraargumenten kunt komen tot een overtuigend, helder en correct geformuleerd juridisch betoog.

Deze zevende druk is uitgebreid met een hoofdstuk over het analyseren van rechtspraak in een gelaagde rechtsorde en een hoofdstuk over het schrijven van een annotatie. Er zijn ook nieuwe opdrachten toegevoegd. Uitwerkingen hiervan zijn te vinden op www.juridischemethoden.nl. Op die website staan aanvullend nog vele andere opdrachten met uitwerkingen.


ISBN
9789462900585
Pagina's
352
Verschenen
NUR
820
Druk
7
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch