Boekhandel Douwes Den Haag

Franchise

Een korte introductie

J.H. Kolenbrander

Franchise

Franchise

Een korte introductie

Franchise

 

Franchise. Een korte introductie bespreekt op een laagdrempelig manier enkele belangrijke juridische facetten van de franchisesamenwerking. Geschreven voor bedrijfsjuristen, advocaten en accountants.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 24,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Franchise

Franchising is een populaire vorm van samenwerking waarbij de franchisegever – eigenaar van de franchiseformule – een zakelijke samenwerking aangaat met franchisenemers. Deze franchisenemers zijn zelfstandig ondernemers die hun onderneming onder de vlag van de betreffende formule willen gaan exploiteren om profijt te hebben van de naamsbekendheid van de formule en de daar aanwezige kennis en knowhow. Tijdens deze nauwe samenwerking mogen de franchisenemers gebruikmaken van de intellectuele eigendomsrechten van de franchisegever en ontvangen zij voortdurende ondersteuning en bijstand van de franchisegever.

Mede gezien de populariteit zullen steeds meer (rechts)personen met franchising te maken hebben of gaan krijgen. 'Franchise – een korte introductie' probeert voor adviseurs, zoals bedrijfsjuristen, advocaten en accountants, op een zo laagdrempelig mogelijke manier enkele belangrijke juridische facetten van de franchisesamenwerking te bespreken. Denk daarbij aan onderwerpen als de franchiseovereenkomst, exploitatieprognoses, non-concurrentiebedingen, intellectuele eigendomsrechten en zorgplichten. Uiteraard wordt ook de Wet franchise uitvoerig besproken. Na het lezen van dit boekje heeft de lezer een goed inzicht in franchising. Hierdoor is deze korte introductie ook zeer geschikt voor studenten.


ISBN
9789462908611
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch