Boekhandel Douwes Den Haag

Verbintenissenrecht begrepen

I. Timmer

Verbintenissenrecht begrepen

Verbintenissenrecht begrepen

Verbintenissenrecht begrepen

 

Verbintenissenrecht begrepen behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het verbintenissenrecht en kenmerkt zich door een heldere opbouw.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 44,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Verbintenissenrecht begrepen

Verbintenissenrecht begrepen behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het verbintenissenrecht en kenmerkt zich door een heldere opbouw. Eerst wordt het belang van verbintenissen voor de (rechts)- praktijk aan de hand van eenvoudige, dagelijkse voorbeelden duidelijk gemaakt en wordt de positie van het verbintenissenrecht binnen het recht bezien. Hierna wordt de wettelijke regeling rond overeenkomst, onrechtmatige daad en rechtmatige daad stapsgewijs behandeld. Complexe leerstukken worden verhelderd door middel van schema’s, voorbeelden en oefenvragen. De student wordt geleerd welke stappen in de beroepspraktijk moeten worden genomen wanneer schade wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld wanprestatie of onrechtmatige daad. Na bestudering heeft de student een gedegen basiskennis van de belangrijkste verbintenisrechtelijke leerstukken uit Boek 3 en 6 van het Burgerlijk Wetboek.

In deze achtste druk zijn verschillende voorbeelden geactualiseerd en wetswijzigingen verwerkt. Bovendien wordt ingegaan op de coronapandemie in relatie tot overmacht en onvoorziene omstandigheden bij overeenkomsten.


ISBN
9789462909083
Pagina's
332
Verschenen
NUR
822
Druk
8
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch