Boekhandel Douwes Den Haag

Privaatrecht in context

Wat een jurist van theorie moet weten voor hij de praktijk in gaat

M.A. Loth

Privaatrecht in context

Privaatrecht in context

Wat een jurist van theorie moet weten voor hij de praktijk in gaat

Privaatrecht in context

 

Dit boek is een uitleiding uit het privaatrecht, bestemd voor masterstudenten die zich voorbereiden op hun professionele loopbaan. Het biedt een reflectie op het karakter van het privaatrecht en op de aard van de beoefening en de wetenschappelijke bestudering daarvan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 45,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Privaatrecht in context

Dit boek is een uitleiding uit het privaatrecht, bestemd voor masterstudenten die zich voorbereiden op hun professionele loopbaan. Het biedt een reflectie op het karakter van het privaatrecht en op de aard van de beoefening en de wetenschappelijke bestudering daarvan. Op welke wijze wordt het privaatrecht beoefend en bestudeerd? Wat betekent dat voor mijn eigen bestudering van het vak? Wat voor jurist of civilist wil ik eigenlijk zijn? Al deze vragen zijn van belang voor iedere jurist en civilist.

De centrale gedachte is dat het privaatrecht alleen in zijn context te begrijpen is en dat daarvoor een pluraliteit aan methoden noodzakelijk is. Daarom dient de civilist van verschillende markten thuis te zijn. Vanuit dit perspectief worden verschillende onderwerpen belicht, zoals het begrip privaatrecht, de geschiedenis van het privaatrecht, het privaatrecht als taalspel, het ambacht van de civilist, de waarden van het privaatrecht, de methode en de discipline van het privaatrecht en de professie van de civilist. Telkens wordt het gekozen perspectief vergeleken met alternatieve opvattingen, zodat de lezer zijn of haar eigen keuzes kan maken.


ISBN
9789462909113
Pagina's
331
Verschijnt
NUR
822
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Privaatrecht