Boekhandel Douwes Den Haag

Grondslagen internationaal belastingrecht

C. Wisman & O. Blankestijn & M.F. de Wilde & M. van Gorp & Z. Zalmai & H. Vermeulen

Grondslagen internationaal belastingrecht

Grondslagen internationaal belastingrecht

Grondslagen internationaal belastingrecht

 

Dit studieboek beschrijft de grondslagen van het internationale en Europese belastingrecht.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 54,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Grondslagen internationaal belastingrecht

Dit studieboek beschrijft de grondslagen van het internationale en Europese belastingrecht. Het internationale belastingrecht moet hier worden opgevat als de belastingheffing in grensoverschrijdende situaties vanuit Nederlands perspectief. De lezer wordt bekendgemaakt met de kernleerstukken van het internationale belastingrecht. Daarbij staan de volgende onderwerpen centraal: bronnen en algemene beginselen van internationaal belastingrecht, methoden van voorkoming van dubbele belasting, buitenlandse belastingplicht in de inkomsten- en vennootschapsbelasting, internationale aspecten van loonbelasting, dividendbelasting en bronbelasting en de werking van belastingverdragen en het Nederlandse verdragsbeleid. Verder wordt de werking en de invloed van het Europese belastingrecht uitgebreid behandeld. In deze tiende druk is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de Wet bronbelasting 2021.
Behalve veel voorbeelden bevat het boek ook een groot aantal kennisvragen en oefenopgaven (met antwoorden). Het is daardoor bij uitstek geschikt voor studiedoeleinden.

Grondslagen internationaal en Europees belastingrecht is in de eerste plaats bedoeld voor universitaire en hbo-studenten die juridische of economische opleidingen volgen waarin een algemene inleiding in het internationale en Europese belastingrecht verplicht is. Door de overzichtelijkheid en toegankelijkheid is het boek echter ook geschikt voor de praktijk als het erom gaat snel grip te krijgen op de grondslagen van het Nederlandse internationale belastingrecht en het Europese belastingrecht.


ISBN
9789462909229
Pagina's
386
Verschenen
NUR
826
Druk
10
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Fiscaal recht