Boekhandel Douwes Den Haag

Ik verf tot ik sterf

en 343 andere 'slechte' slogans

Christine Liebrecht & Tefke van Dijk

Ik verf tot ik sterf

Ik verf tot ik sterf

en 343 andere 'slechte' slogans

Ik verf tot ik sterf

 

Bij een bedrijfs- of reclameslogan is de scheidslijn tussen 'tenenkrommend slecht' en 'stiekem best grappig' flinterdun. Een alzheimercafé adverteert bijvoorbeeld met de leus 'Vergeet niet te komen'.


Niet leverbaar

€ 10,99

Niet leverbaar


Beschrijving Ik verf tot ik sterf

Bij een bedrijfs- of reclameslogan is de scheidslijn tussen 'tenenkrommend slecht' en 'stiekem best grappig' flinterdun. Een alzheimercafé adverteert bijvoorbeeld met de leus 'Vergeet niet te komen'. Een kinderdagverblijf heeft als slagzin 'Uw kind, ook ons een zorg' en aannemersbedrijf Braak gaat voor sinterklaasrijm met 'Een timmer timmert, een tandarts boort maar wij zitten lekker in Velsen Noord'. Ook de combinatie Nederlands-Engels vindt niet iedereen geslaagd, denk aan de slogan 'Zit je haircut' voor een kapperszaak.

De auteurs van dit boek, initiatiefnemers van de blogsite slechteslogans.nl en de jaarlijkse verkiezing van de slechtste slogan, doen er graag een boekje over open. Eind 2011 begonnen zij slechte, onoriginele en onbegrijpelijke slagzinnen te verzamelen. Inmiddels staan er ruim duizend slogans op de website, en hebben ze vele Twittervolgers en Facebookfans.

Hoe slecht zijn deze slogans eigenlijk? Zijn ze soms niet ook heel grappig, creatief, aansprekend en effectief, zeker als ze leiden tot uitgebreide media-aandacht en meer klandizie? In dit boekje staan de opvallendste en creatiefste voorbeelden en lees je over de 'gelukkige' winnaars van de jaarverkiezing van de slechtste slogan van Nederland. De auteurs geven insights, achtergronden en vooral heel veel slogans. Zijn deze slogans echt zo erg? Oordeelt u zelf!


ISBN
9789462984301
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
AUP

Taal
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren