Boekhandel Douwes Den Haag

Wat is een boek?, Een kleine geschiedenis

Een kleine geschiedenis

Paul Dijstelberge

Wat is een boek?, Een kleine geschiedenis

Wat is een boek?, Een kleine geschiedenis

Een kleine geschiedenis

Wat is een boek?, Een kleine geschiedenis

 

Niets is zo vanzelfsprekend en alomtegenwoordig als een boek. Je vindt ze overal. Vraag iemand om een boek te beschrijven en hij zal je nauwkeurig vertellen wat een boek is en hoe het eruitziet. Een boek heeft een titelblad en een inhoudsopgave, de pagina’s zijn genummerd, soms is er een index.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99


Beschrijving Wat is een boek?, Een kleine geschiedenis

Niets is zo vanzelfsprekend en alomtegenwoordig als een boek. Je vindt ze overal. Vraag iemand om een boek te beschrijven en hij zal je nauwkeurig vertellen wat een boek is en hoe het eruitziet. Een boek heeft een titelblad en een inhoudsopgave, de pagina’s zijn genummerd, soms is er een index. Geleerde boeken hebben noten en zijn voorzien van een literatuurlijst, salontafelboeken zijn geïllustreerd — elk type boek heeft zijn eigen herkenbare vorm.

Hoe vanzelfsprekend is het boek eigenlijk? Alle bouwstenen waaruit een boek bestaat, hebben hun eigen geschiedenis. Dat geldt voor de letter, maar ook voor de titelpagina en de voetnoot. Wat is een boek? behandelt beknopt en in begrijpelijke taal de geschiedenis van alle eigenschappen van het boek. Het gaat over de uitgever en de drukker maar ook over de schrijver, over de eisen die de lezer stelt aan boeken en over de wisselwerking tussen techniek en inhoud.


ISBN
9789462985087
Verschenen
NUR
615
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam University Press