Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe smaakt het?

Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

Garmt Dijksterhuis

Hoe smaakt het?

Hoe smaakt het?

Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

Hoe smaakt het?

 

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,95


Beschrijving Hoe smaakt het?

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden.

Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.

Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, het samenspel van de verschillende zintuigen, de smaak- en geurreceptoren, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met Hoe smaakt het? begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.

Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.


ISBN
9789463013932
Pagina's
180
Verschenen
NUR
893
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Eburon