Boekhandel Douwes Den Haag

Annamalai Swami

Je echte Zelf, deel 2

David Godman

Annamalai Swami

Annamalai Swami

Je echte Zelf, deel 2

Annamalai Swami

 

ANNAMALAI SWAMI was een directe leerling van Bhagavan Sri Ramana Maharshi. Door Bhagavans spirituele onderricht realiseerde hij zijn belangrijkste levensdoel: de verwijdering van de ego-illusie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Annamalai Swami

ANNAMALAI SWAMI [1906-1995] was een directe leerling van Bhagavan Sri Ramana Maharshi, een van de grootste spirituele wijsgeren van de twintigste eeuw in India. Door zijn jarenlange toewijding aan het uitvoeren van Bhagavans spirituele onderricht realiseerde hij zijn belangrijkste levensdoel: de verwijdering van de ego-illusie, het ‘ik ben het lichaam’-idee, waardoor hij zich volledig vestigde in het vredige, gelukkige en onsterfelijke Zelf.


In de jaren tachtig begon een klein aantal, vooral Westerse, spirituele zoekers Annamalai Swami te bezoeken om hem vragen te stellen over de leer van Bhagavan en het praktisch toepassen ervan. De meesten waren diep onder de indruk van zowel de kwaliteit van zijn onderricht, dat compromisloos, duidelijk en kernachtig de solide kern van Bhagavans leer bevatte, als van de onweerstaanbare aura van vrede en autoriteit die hij uitstraalde.


Je Echte Zelf, deel II bevat unieke spirituele notities uit het dagboek dat hij vanaf 1938 gedurende een jaar bijhield om vast te leggen wat Bhagavan had gezegd of gedaan. Daarnaast bevat het een selectie van het onderricht door Annamalai Swami gegeven. Zij vertegenwoordigen de essentie van zijn ervaring en levenslange toewijding aan zijn Goeroe en zijn leringen.

Dit is de leer van Bhagavan, mijn Goeroe. Ik geef het door aan jou. Je moet begrijpen wie je bent en wat je bent, en dan moet je daarin verblijven. Als je dit kunt, zal dat voldoende zijn. Op dit moment heb je de indruk dat jij je lichaam en je denken bent, maar de waarheid is dat je het Zelf bent.
Laat het “ik” los dat jij jezelf voorstelt te zijn en houd vast aan het ware “Ik”, het Zelf.

Annamalai Swami – fragment uit dit boek


ISBN
9789463284462
Pagina's
256
Verschenen
NUR
720
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boekenbent, Uitgeverij

Esoterie