Boekhandel Douwes Den Haag

Winnaars en verliezers

Winnaars en verliezers

Ferdi De Ville

Winnaars en verliezers

Winnaars en verliezers

Winnaars en verliezers

Winnaars en verliezers

 

Waarom staan laaggeschoolden negatiever tegenover de Europese Unie dan hooggeschoolden? Waarom heeft de eurocrisis net toegeslagen in Zuid-Europa? Waarom verlagen alle Europese lidstaten de vennootschapsbelasting?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 25,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Winnaars en verliezers

Waarom staan laaggeschoolden negatiever tegenover de Europese Unie dan hooggeschoolden? Waarom heeft de eurocrisis net toegeslagen in Zuid-Europa? Waarom verlagen alle Europese lidstaten de vennootschapsbelasting? Waarom is het zo moeilijk om een ‘sociaal Europa’ te vestigen?

Ferdi De Ville gaat in dit boek op zoek naar antwoorden op deze intrigerende vragen. In zijn analyse gaat De Ville voorbij aan geromantiseerde verhalen van Europese integratie als het werk van verlichte staatsmannen op zoek naar vrede en welvaart. Politiek is altijd een strijd tussen groepen die hun eigenbelang nastreven en dat is in Europa niet anders. Ferdi De Ville toont de winnaars en de verliezers binnen de verschillende domeinen en in verschillende periodes van de Europese integratie, en komt daarbij tot zinvolle inzichten. Die stellen hem in staat te verklaren waarom de Europese Unie lange tijd in stilte steun van de bevolking genoot, maar sinds de voltooiing van de eenheidsmarkt en de invoering van de euro van crisis naar crisis strompelt.

Winnaars en verliezers biedt een nuchtere analyse van de Europese Unie die toelaat complexe dossiers als de eurocrisis, de brexit en de toenemende ongelijkheid beter te begrijpen.


ISBN
9789463370899
Pagina's
240
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans Pro

Politicologie