Boekhandel Douwes Den Haag

De mens achter de monnik

Een leven in dagboeken

Thomas Merton

De mens achter de monnik

De mens achter de monnik

Een leven in dagboeken

De mens achter de monnik

 

De trappist Thomas Merton is bekend geworden door zijn autobiografische bestseller 'Louteringsberg'. Mertons echte autobiografie is echter vooral te vinden in zijn dagboeken. Deze door twee kenners van Mertons werk samengestelde bloemlezing is daarom een prachtige manier om kennis te maken met Merton op zijn zoektocht naar hedendaagse, authentieke en wereldwijde spiritualiteit.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90


Beschrijving De mens achter de monnik

De trappist Thomas Merton is bekend geworden door zijn autobiografische bestseller 'Louteringsberg'. Mertons echte autobiografie is echter vooral te vinden in zijn dagboeken. Deze door twee kenners van Mertons werk samengestelde bloemlezing is daarom een prachtige manier om kennis te maken met Merton op zijn zoektocht naar hedendaagse, authentieke en wereldwijde spiritualiteit. Zijn frustratie over de censuur van zijn anti-oorlogsgeschriften en zijn affiniteit met de natuur worden in beeld gebracht en wij krijgen inzage in zijn dromen en zijn ervaringen met goddelijke en menselijke liefde, inclusief zijn geheime liefdesrelatie. Ook zijn we getuige van zijn groeiende openheid naar andere tradities en zijn interesse in de interreligieuze dialoog, waarvan hij een pionier werd. Merton zelf vond overigens dat zijn beste schrijfwerk in zijn dagboeken te vinden was.

De aantekeningen beginnen in 1939, twee jaar voordat hij intrad in Gethsemani. Ze breken abrupt af in Azië, waar hij na een lezing voor een abtencongres in Bangkok op 53-jarige leeftijd door een ongeval sterft.


ISBN
9789463403511
Pagina's
416
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Geloofsopvoeding