Boekhandel Douwes Den Haag

Kortheidshalve

J. Th. J Van den Berg

Kortheidshalve

Kortheidshalve

Kortheidshalve

 

Kortheidshalve Haagse insiders delen al jaren een favoriete bron: de erudiete, puntige en glasheldere artikelen die prof.dr. J.Th.J. van den Berg sinds 2005 schrijft voor de site Parlement.com. De emeritus hoogleraar is onovertroffen als het gaat om kennis van de parlementaire en politieke geschiedenis en de geschreven en ongeschreven regels van het staatsrecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Kortheidshalve

Kortheidshalve

Haagse insiders delen al jaren een favoriete bron: de erudiete, puntige en glasheldere artikelen die prof.dr. J.Th.J. van den Berg sinds 2005 schrijft voor de site Parlement.com. De emeritus hoogleraar is onovertroffen als het gaat om kennis van de parlementaire en politieke geschiedenis en de geschreven en ongeschreven regels van het staatsrecht.
Zijn beste stukken van de afgelopen vijftien jaar zijn in deze bundel voor het eerst samengebracht. Nu kunnen ook anderen dan Haagse journalisten, commentatoren en insiders zich laven aan de expert.
In Kortheidshalve schrijft hij over democratische grondslagen en waarden, politieke overtuigingen en tradities, staatsrechtelijke conventies en de Grondwet. Daarbij beperkt hij zich niet tot de nationale politiek, maar is er ook aandacht voor de gemeentelijke en Europese democratie. De historische dimensie ontbreekt zelden. Speciaal voor deze uitgave schreef Van den Berg per hoofdstuk een inleiding en in zijn epiloog gaat hij in op de effecten van de coronacrisis op de politiek.
Een gescheiden personen- en zakenregister maken van deze bundel een handig naslagwerk


ISBN
9789463480789
Pagina's
896
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
EW-boeken

Politicologie