Boekhandel Douwes Den Haag

Stamelend halleluja

Bijbels dagboek over muziek

Albert Ferwerda

Stamelend halleluja

Stamelend halleluja

Bijbels dagboek over muziek

Stamelend halleluja

 

Zingen is twee keer bidden, zou Augustinus gezegd hebben. Die gedachte draagt de kerk nog steeds uit: ongeveer de helft van een kerkdienst wordt zingend doorgebracht. Maar ook buiten de kerk is ons leven vol muziek.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90


Beschrijving Stamelend halleluja

Zingen is twee keer bidden, zou Augustinus gezegd hebben. Die gedachte draagt de kerk nog steeds uit: ongeveer de helft van een kerkdienst wordt zingend doorgebracht. Maar ook buiten de kerk is ons leven vol muziek.

Een dagboek met elke dag een bijbeltekst en een overdenking naar aanleiding van een of meer kerkelijke of profane liedjes. Het gaat van Britse kerstklassiekers, naar de huiselijke liedjes van Daniƫl Lohues, naar Spirituals, naar klassiekers van Queen en Genesis. Het dagboek begint op 1 december en volgt het kerkelijk jaar via de cyclus van Kerst, Pasen en Pinksteren.

Een dagboek met Jezus als vaste grond, de mens uit Nazaret. In het evangelie verschijnt Hij meelevend, boos en vergevend, maar opvallend weinig zingend op het toneel, totdat Hij met woorden uit de psalmen, de liederen van zijn volk, op de lippen sterft.

Albert Ferwerda is emeritus-predikant in de PKN en is zijn hele loopbaan lang al bezig met het verzamelen van pop-, rock-, musical-, traditionele en spirituele liedjes die iets te zeggen hebben over spiritualiteit, om die te kunnen gebruiken bij het jeugdwerk in zijn kerkelijke gemeentes. Eerder publiceerde hij al enige boeken over zijn tijd in de zending in Bangladesh.


ISBN
9789463691987
Pagina's
400
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Buijten & Schipperheijn Motief