Boekhandel Douwes Den Haag

Geboeid door narcisme

Mythe en masker

Diane Ruthgeerts

Geboeid door narcisme

Geboeid door narcisme

Mythe en masker

Geboeid door narcisme

 

Narcisme is van alle tijden en toch bijzonder eigentijds. Het spat van elk scherm. De desastreuze gevolgen ervan zijn vaak maatschappelijk onderbelicht. Wie langdurig te maken krijgt met een problematische vorm van narcisme, weet dit maar al te goed.


Nog te verschijnen

€ 27,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Geboeid door narcisme

Narcisme is van alle tijden en toch bijzonder eigentijds. Het spat van elk scherm. De desastreuze gevolgen ervan zijn vaak maatschappelijk onderbelicht. Wie langdurig te maken krijgt met een problematische vorm van narcisme, weet dit maar al te goed. Je dromen veranderen in een draaikolk. Je raakt verstrikt in een nachtmerrie die dikwijls slecht eindigt voor alle betrokkenen. De auteur neemt je mee op een zoektocht naar de essentie van dit verschijnsel. Toegankelijke informatie en verhalen uit de praktijk halen de narcistische dynamiek van achter het masker. De lezer krijgt inzicht in de tragiek achter de façade.

Waarom ben je aangetrokken tot iemand met narcisme, waarom zeg je zo gemakkelijk sorry en blijf je investeren in een niet-wederkerige relatie? Je kunt zonder het te willen de narcistische dynamiek mee in stand houden. De kunst is om die valkuil te vermijden, destructief gedrag te ontmijnen en gaandeweg de boeien los te gooien. It takes two to tango!

Het boek breekt ook een lans voor de kwetsbare positie van het kind dat opgroeit in een narcistisch gezin. Het biedt elke opvoeder een praktisch kompas om ongezond narcisme in te dijken en een gezond narcisme te promoten.

Wat, ten slotte, als je terechtkomt bij een hulpverlener die zelf door narcistische behoeften is gedreven? In deze derde uitgave toont de auteur zeer concreet waarop te letten bij de zoektocht naar een goede coach of therapeut.

Diane Ruthgeerts werkte als psychotherapeute op een afdeling voor persoonlijkheidsproblematiek van het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Camillus in Gent (het huidige Karus), in combinatie met een eigen praktijk. Ze publiceerde in vaktijdschriften onder meer over de toepassing van Pesso-psychotherapie bij mensen met borderline.


ISBN
9789463710213
Pagina's
216
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gompel & Svacina

Psychologie