Boekhandel Douwes Den Haag

De wedstrijdschaats

Buigen of barsten

Hans Gijsen

De wedstrijdschaats

De wedstrijdschaats

Buigen of barsten

De wedstrijdschaats

 

Naast eigen conditie en vaardigheden van de schaatser is de kwaliteit van de schaats van groot belang. In het boek “De wedstrijdschaats. Buigen of barsten” geeft Hans Gijsen, de Nederlandse materiaalexpert voor het Oostenrijkse bondsteam, een overzicht van de noodzakelijke eigenschappen van een wedstrijdschaats, in het bijzonder voor het langebaanschaatsen.


Nog te verschijnen

€ 24,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De wedstrijdschaats

Naast eigen conditie en vaardigheden van de schaatser is de kwaliteit van de schaats van groot belang. In het boek “De wedstrijdschaats. Buigen of barsten” geeft Hans Gijsen, de Nederlandse materiaalexpert voor het Oostenrijkse bondsteam, een overzicht van de noodzakelijke eigenschappen van een wedstrijdschaats, in het bijzonder voor het langebaanschaatsen. In competitie met anderen of met jezelf.

Via kleurentekeningen en berekeningen laat hij zien wat er gebeurt als er op de schaats wordt gereden en hoe dit gunstig te beïnvloeden is om een betere techniek te ontwikkelen en scherpere resultaten te behalen. De ronding, buiging, afmetingen, materiaaleigenschappen, vervorming door inwerkende krachten en het ontstaan van deze krachten zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die in het boek aan bod komen.

‘Voor iedere schaatser, van beginner tot prof, is het altijd een belangrijke kwestie: het materiaal. Vaak wordt er wat geëxperimenteerd, uitgeprobeerd wat anderen aanraden en gezocht naar het goede gevoel. De theoretische achtergrond was tot nu toe lastig te vinden, maar dat is met de komst van het boek De wedstrijdschaats. Buigen of barsten misschien wel verleden tijd. Voor gevorderde schaatsers zou het boek zomaar eens de heilige graal kunnen zijn.’ Recensie Sjors Leek, Schaatsen.nl, 7 januari 2019.

Hans Gijsen doet onderzoek naar de eigenschappen van wedstrijdschaatsen met het doel ze verder te verbeteren. Daarnaast is hij materiaalexpert voor het Oostenrijkse bondsteam. Hij slijpt, buigt en polijst de schaatsen van de toppers, met als motto: “Een goede wedstrijdschaats moet even nauwkeurig zijn afgesteld als een Formule 1-racewagen.”


ISBN
9789463710824
Pagina's
144
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gompel & Svacina

Sport en spel