Boekhandel Douwes Den Haag

M. De laatste dagen van Europa

Antonio Scurati

M. De laatste dagen van Europa

M. De laatste dagen van Europa

M. De laatste dagen van Europa

 

Deel 3 van de Mussolini-romans: het bondgenootschap met nazi-DuitslandOp 3 mei 1938 wordt Adolf Hitler door Mussolini in Italië ontvangen voor een bezoek aan Rome, Napels en Florence. Enkele weken eerder heeft Hitler de Anschluss van Oostenrijk afgekondigd en Mussolini bereidt zich voor op de afkondiging van een ongekend strenge rassenwetgeving.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving M. De laatste dagen van Europa

Deel 3 van de Mussolini-romans: het bondgenootschap met nazi-Duitsland

Op 3 mei 1938 wordt Adolf Hitler door Mussolini in Italië ontvangen voor een bezoek aan Rome, Napels en Florence. Enkele weken eerder heeft Hitler de Anschluss van Oostenrijk afgekondigd en Mussolini bereidt zich voor op de afkondiging van een ongekend strenge rassenwetgeving. Toch zijn er nog velen in Italië die hopen dat er een einde komt aan de machtswellust van de twee regeringsleiders.

Antonio Scurati reconstrueert met koortsachtige precisie het beangstigende delirium van Mussolini, in de waan dat hij de beslissingen van de Führer kan beïnvloeden terwijl hij zich ervan bewust is hoe onvoorbereid Italië op de oorlog is.
M. De laatste dagen van Europa beslaat de periode van 1938 tot en met 1940: het hoogtepunt van het zelfbedrog van fascistisch Italië, dat buigt voor de rassenwetten en het bondgenootschap met nazi-Duitsland. Scurati beschrijft hiermee de laatste dagen van een Europa dat niet in staat bleek te ontsnappen aan het kwaad van het totalitarisme: een tragische en krachtige roman, vol waarschuwingen voor onze toekomst.

'Een tragische en krachtige roman.' Domani

'De parallellen met het heden zijn onmiskenbaar.' de Volkskrant

'M vindt een nieuw literair genre uit, ergens halverwege de literatuur en de geschiedenis.' La Letteratura


ISBN
9789463811927
Pagina's
416
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Podium

Vertaalde literaire roman, novelle