Boekhandel Douwes Den Haag

Het geld van Europa

De boekhouding van de EU open en bloot

Annemie Turtelboom

Het geld van Europa

Het geld van Europa

De boekhouding van de EU open en bloot

Het geld van Europa

 

Europa is als een god. In goede tijden kijken we er niet naar om en in slechte tijden hopen we dat het onze ultieme reddingsboei is. Zie corona. Goede tijden, slechte tijden: één waarheid blijft altijd overeind.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50


Beschrijving Het geld van Europa

Europa is als een god. In goede tijden kijken we er niet naar om en in slechte tijden hopen we dat het onze ultieme reddingsboei is. Zie corona.

Goede tijden, slechte tijden: één waarheid blijft altijd overeind. We weten weinig of niets over het geld van Europa. Daar wil dit boek komaf mee maken. Door de begroting open en bloot op tafel te leggen. Waar haalt Europa zijn miljarden? Is het budget echt zo groot als het lijkt? En wat gebeurt er mee? Wie beslist er over al die centen? Hoe groot is de stempel van de hoofdsteden van de 27 lidstaten in het uitgeven van het geld? En is al het geld goed besteed?

Annemie Turtelboom - economiste van opleiding en in een vorig leven onder andere de eerste vrouwelijke minister van Binnenlandse Zaken – is vandaag lid van de Europese Rekenkamer. Zij is dus een bevoorrechte getuige van de miljardendans van de EU en deinst er niet voor terug de burger een inkijk te geven in de interne financiële keuken. De belastingbetaler mag weten wat er met zijn geld gebeurt.


ISBN
9789463936620
Pagina's
304
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts