Boekhandel Douwes Den Haag

Het systeem D'Onofrio

Op het kruispunt van topvoetbal, big business en duistere zaken

Het systeem D'Onofrio

Het systeem D'Onofrio

Op het kruispunt van topvoetbal, big business en duistere zaken

Het systeem D'Onofrio

 

‘Mijn leven zou een film kunnen zijn.’ Zo omschreef Luciano D’Onofrio het zelf ooit. Opgegroeid in Luik als zoon van een Italiaanse mijnwerker werd hij in een mum van tijd een internationaal gereputeerde voetbalfiguur.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het systeem D'Onofrio

‘Mijn leven zou een film kunnen zijn.’ Zo omschreef Luciano D’Onofrio het zelf ooit. Opgegroeid in Luik als zoon van een Italiaanse mijnwerker werd hij in een mum van tijd een internationaal gereputeerde voetbalfiguur. Eerst als algemeen directeur bij FC Porto. Daarna als spelersmakelaar met sterren als Henry, Zidane en Deschamps in zijn portefeuille en met Berlusconi en Tapie als vrienden. Ten slotte als sportief directeur bij Standard en Antwerp.
Tegelijk zweefde er altijd een duister aura rond zijn activiteiten. Drie onderzoeksjournalisten beten zich vast in D’Onofrio’s zaken, op het kruispunt waar voetbal en big business elkaar ontmoeten. Ze kregen daarbij waardevolle documenten in handen, waaronder vonnissen in Franse rechtszaken en rapporten die een internationaal netwerk van fraude en financiële malversaties blootleggen.
Dit boek neemt de lezer mee naar de vier hoeken van het D’Onofrio-sterrenstelsel, daar waar voetbal geen sport meer is, maar alleen nog business waar veel geld mee te verdienen valt, ook als daarvoor wetten en normen moeten worden overtreden.


ISBN
9789463938518
Pagina's
208
Verschenen
NUR
489
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts

Sportverhalen