Boekhandel Douwes Den Haag

Het boek van (bijna) verdwenen dieren

De bijzondere levens van met uitsterven bedreigde soorten

Scribent & Beatrice Forshall

Het boek van (bijna) verdwenen dieren

Het boek van (bijna) verdwenen dieren

De bijzondere levens van met uitsterven bedreigde soorten

Het boek van (bijna) verdwenen dieren

 

Een even fraai als noodzakelijk eerbetoon aan verdwijnende flora en faunaDe Britse kunstenares Beatrice Forshall portretteert de wonderlijke levens van tachtig bijzondere dier- en plantensoorten die met uitsterven worden bedreigd.


Nog te verschijnen

€ 29,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het boek van (bijna) verdwenen dieren

Een even fraai als noodzakelijk eerbetoon aan verdwijnende flora en fauna

De Britse kunstenares Beatrice Forshall portretteert de wonderlijke levens van tachtig bijzondere dier- en plantensoorten die met uitsterven worden bedreigd. Het boek van (bijna) verdwenen dieren is een ode aan de aarde en een oproep tot het verdedigen van al het moois dat onze bescherming verdient. We zien dansende kraanvogels, lezen over een slimme zeeslak die diep onder water een ijzeren huis bouwt en verwonderen ons over deze wezens die al honderdduizenden jaren weten te overleven, maar nu een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Van plankton, koala en kameel tot orka, koraal en karetschildpad: Forshall toont de natuur in al haar overrompelende schoonheid, maar maakt ook duidelijk wat we verliezen als we niet snel iets veranderen. Onze aarde warmt op, lucht- en watervervuiling eisen hun tol en de mens veroorzaakt onomkeerbare veranderingen in de leefomgeving van dieren en planten. Een miljoen soorten worden bedreigd en sinds 1970 zijn de populaties van vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen met gemiddeld 68 procent afgenomen. Daarom is dit boek een liefdesbrief en brandbrief in één.

* ca. 80 met uitsterven bedreigde dier- en plantensoorten
* voor liefhebbers van De atlas van afgelegen eilanden, Een leven op onze planeet van David Attenborough en Het boek van hoop van Jane Goodall


ISBN
9789464042078
Pagina's
256
Verschijnt
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Fontaine Uitgevers

Natuur