Boekhandel Douwes Den Haag

De Liereman

Achilles Cools

De Liereman

De Liereman

De Liereman

 

Het verdriet van De Liereman is veel meer dan het verdriet om een landschap, het is het verdriet van een dweper, die met passie in de voetsporen treedt van de korhanen, het vergeten icoon van de heide.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,00

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De Liereman

Het verdriet van De Liereman is veel meer dan het verdriet om een landschap, het is het verdriet van een dweper, die met passie in de voetsporen treedt van de korhanen, het vergeten icoon van de heide. Zijn generatie is verantwoordelijk voor een eerste natuur­bescherming. Maar de vernieti­ging van de biodiversiteit en het klimaatsverval volgen elkaar op. De uitbuiting van dier en natuur vormen een ernstige dreiging die regelrecht op ons afkomt.
Dit is een verhaal over de zwakheid van de mensensoort, over liefde en lijden. Het schetst een indringend beeld van veranderende tijden en het harde gevecht voor het behoud van leven. Het verkent onze verbondenheid met de plek waar we vandaan komen.
Daalt af naar de diepere laag die in het dagelijkse leven wordt gemaskeerd, maar in iedereen leeft. Naast de beklijvende inhoud is het een stilistisch rijke, vaak meeslepende roman over verlies. De Liereman zou een spiegelbeeld van de hele wereld kunnen zijn, waar natuurverkrachting eindigt in catastrofes.

Over eerder werk:

Prachtig is deze stilist, een feest om te lezen.
- NRC Handelsblad

Cools schrijft met passie en liefde voor wat om hem heen gebeurt.
- Trouw

Hij weet niet alleen veel, hij kan er ook beeldend over schrijven.
- De Volkskrant


ISBN
9789464061949
Pagina's
304
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ATLANTA

Literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren