Boekhandel Douwes Den Haag

Terugkeer naar het Rattenkasteel

De avonturen van Nero Baddevinus

Don Vitalski

Terugkeer naar het Rattenkasteel

Terugkeer naar het Rattenkasteel

De avonturen van Nero Baddevinus

Terugkeer naar het Rattenkasteel

 

Nero, held van zovele stripverhalen, komt aan in de Vlaamse deelgemeente Erps-Kwerps. Hij is er op zoek naar zijn goede vriend detective Van Zwam. Die zou gevangenzitten in het nabijgelegen legendarische Rattenkasteel.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 21,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Terugkeer naar het Rattenkasteel

Nero, held van zovele stripverhalen, komt aan in de Vlaamse deelgemeente Erps-Kwerps. Hij is er op zoek naar zijn goede
vriend detective Van Zwam. Die zou gevangenzitten in het nabijgelegen legendarische Rattenkasteel. In dat macabere onheilsoord woont immers de gekke en gevaarlijke dokter Ratsjenko. Wanneer Nero de lokale herberg binnenwandelt, beleeft hij het ene wonderlijke avontuur na het andere. Hij ontmoet zijn vrienden Petoetje en Petatje, kapitein Tuizentfloot, Jef Pedal en Jan Spier, maar ook Hela De Heks, de Duivel zelve, en Madam Frieda, die verdacht veel op Madam Pheip lijkt, maar dan ietwat erotischer.

Terugkeer naar het Rattenkasteel is een ode aan het beeldverhaal Het Rattenkasteel (1948), van stripgrootmeester Marc Sleen, maar ook aan de roman Het slot (1922), van de invloedrijke auteur Franz Kafka. De stripheld Nero komt tot leven als romanfiguur en zal ook niet-stripliefhebbers meeslepen in een absurd maar evenzo onheilspellend en magistraal avontuur.

Don Vitalski (1971), in wildere tijden gekend als de Antwerpse Nachtburgemeester, is schrijver, performer en conferencier. Hij publiceerde een rits columns, stripverhalen en romans, en maakte radioreeksen voor Klara over onder andere Sherlock Holmes en Alice in Wonderland. Ten laatste sinds zijn negende levensjaar is Vitalski verslaafd aan de avonturen van Nero.


ISBN
9789464341447
Pagina's
208
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Vrijdag

Literaire roman, novelle