Boekhandel Douwes Den Haag

Gefascineerd door vos

Linde De Potter & Marie-Charlotte Le Bailly

Gefascineerd door vos

Gefascineerd door vos

Gefascineerd door vos

 

Wie er acht op slaat, kan niet anders dan vaststellen: de vos is terug van weggeweest. We ontmoeten de vulpes vulpes op het platteland én in de stad, in de media, in romans, poëzie en kinderboeken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 34,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Gefascineerd door vos

Wie er acht op slaat, kan niet anders dan vaststellen: de vos is terug van weggeweest. We ontmoeten de vulpes vulpes op het platteland én in de stad, in de media, in romans, poëzie en kinderboeken. Maar waar komt die fascinatie voor de vos vandaan? Is het zijn wilde schoonheid die blijft fascineren? Of zit zijn grote succes eerder in zijn veelzijdigheid?
In de collectie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience duikt de vos in talloze gedaanten op, van de oudheid tot vandaag. Gefascineerd door vos probeert die vele facetten van het sluwe dier in dertig bijdragen te vangen. Naast de rijke Vlaamse en internationale traditie rond Reynaert verschijnt de vos in zeer uiteenlopende genres: boekillustraties, drukkersmerken, fabels, sprookjes, spreekwoorden, vroegmoderne leerboeken, natuurwetenschappelijke werken, schilderijen, gedichten en satirische kranten. Van de literatuur, beeldhouwkunst, mode en film tot het stijldansen: de vos laat zich op verrassende plekken zien.


ISBN
9789464368062
Pagina's
192
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Artha books