Boekhandel Douwes Den Haag

Zwijg!

Waarom woke niet deugt

Paul Boonefaes

Zwijg!

Zwijg!

Waarom woke niet deugt

Zwijg!

 

Is ‘woke’ progressief? Of is het een middeleeuwse meute op heksenjacht? In dit boek deconstrueert Boonefaes het fenomeen 'woke'.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Zwijg!

‘Zwartrijden’ mag niet meer in Brussel. Niet meer enkel de daad, maar het woord. Lufthansa verwelkomt u niet langer aan boord met ‘dames en heren’, want dat is niet meer gepast. En moeten we nu ‘die’ zeggen in plaats van ‘hij’ of ‘zij’?

Waar komt die hypersensitiviteit vandaan? Vanwaar komt die obsessie met ras, gender en afkomst? Waarom nu? Onze instellingen en media zijn doordrongen van ‘woke’ ideologie, ook al verzetten een groeiend aantal commentatoren en intellectuelen zich keihard.

Is ‘woke’ progressief? Of is het een middeleeuwse meute op heksenjacht, zoals Rowan Atkinson hen noemt? Academici – al dan niet gecanceld – noemen ‘woke’ steed vaker een cultus, een ideologische kanker zelfs, die onze burgermaatschappij vernielt, onze instellingen uitteert en onze cognitieve vrijheid wil afnemen. Zoals in elke cultus begrijpen enkel de leiders het echte doel, en worden de volgelingen verleid met een zorgvuldig geconstrueerde fictie. In dit boek doorprikt Boonefaes die fictie en deconstrueert hij het fenomeen ‘woke’.


ISBN
9789464369083
Pagina's
128
Verschenen
NUR
745
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ertsberg