Boekhandel Douwes Den Haag

Het raadsel van het ik

Over persoonlijke identiteit en de vraag wie we zijn

Martijn Veltkamp

Het raadsel van het ik

Het raadsel van het ik

Over persoonlijke identiteit en de vraag wie we zijn

Het raadsel van het ik

 

Vernieuwende kijk op het ik De schijnbaar simpele vraag ‘Wie ben ik?’ houdt ons vandaag de dag meer dan ooit bezig. We worden gestimuleerd onszelf te zijn, ons Ware Zelf te ontdekken, en een levenspad te kiezen dat bij ons past.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,90


Beschrijving Het raadsel van het ik

Vernieuwende kijk op het ik

De schijnbaar simpele vraag ‘Wie ben ik?’ houdt ons vandaag de dag meer dan ooit bezig. We worden gestimuleerd onszelf te zijn, ons Ware Zelf te ontdekken, en een levenspad te kiezen dat bij ons past. Maar kan dat wel? Kunnen we onszelf wel écht kennen? Als we een beeld hebben van wie we zijn, komt dat dan wel overeen met wie we écht zijn? En bestaat er wel een ‘écht’ ik, een ware zelf?

In dit boek ontrafelt Martijn Veltkamp deze aloude vragen over het ‘ik’ door wetenschappelijke inzichten uit verschillende vakgebieden, zoals de psychologie, filosofie en sociologie, te combineren. Klassieke opvattingen zoals die van Socrates, voorbeelden uit bekende literaire romans, tot aan recente neuropsychologische bevindingen komen voorbij om te achterhalen wat identiteit nu eigenlijk precies is, waaruit ons zelf bestaat, en wat het betekent ‘jezelf’ te zijn.

Dr. Martijn Veltkamp (1980) is psycholoog en als universitair docent verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is tevens auteur van De verborgen motor (2015) en Leven in cadans (2018).

Over het boek:

‘Martijn Veltkamp weet een zeer vernieuwend perspectief op identiteit en het zelf te schetsen’ – Prof. Matthijs Bal (University of Lincoln)

‘Herkenbaar, grondig en vol verbeelding’ – Jitze Reeder (oprichter werkidentiteit.nl)


ISBN
9789464710878
Pagina's
392
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noordboek

Psychologie