Boekhandel Douwes Den Haag

De lange schaduw van de duivel

Dominique Bauer & Mikael Bauer & Raoul Bauer

De lange schaduw van de duivel

De lange schaduw van de duivel

De lange schaduw van de duivel

 

Door de geschiedenis heen waren mensen beducht voor Satan en zijn demonen. Tussen God en duivel bestond er een soort niemandsland waar de mens zijn vrije wil kon laten spelen; hij kon kiezen voor God – maar ook voor de verlokkingen van de duivel.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,90


Beschrijving De lange schaduw van de duivel

Door de geschiedenis heen waren mensen beducht voor Satan en zijn demonen. Tussen God en duivel bestond er een soort niemandsland waar de mens zijn vrije wil kon laten spelen; hij kon kiezen voor God – maar ook voor de
verlokkingen van de duivel.

De lange schaduw van de duivel meandert door eeuwen cultuurgeschiedenis en volgt het verhaal van de prins van de duisternis, van zijn discrete optreden in het boek Job tot zijn verweerd, metaforisch bestaan in de hedendaagse seculiere wereld. Als verleider, als verborgen wezen, als meester-illusionist en ware shapeshifter, als geheime kracht in de natuur, of verstopt achter zijn heksen, vertolkt hij telkens de angsten van zijn tijd.

Raoul Bauer († 2022) was een autoriteit op het vlak van cultuurgeschiedenis. Zijn kinderen Dominique Bauer (KU Leuven, België) en Mikaël Bauer (McGill University, Canada) werkten het boek postuum af.


ISBN
9789464711134
Pagina's
240
Verschenen
NUR
694
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sterck & De Vreese