Boekhandel Douwes Den Haag

Stiles & Turnstiles

Een pelgrimstocht door het Britse (voetbal)landschap

Gijs van der Poel & Annelies Sewell

Stiles & Turnstiles

Stiles & Turnstiles

Een pelgrimstocht door het Britse (voetbal)landschap

Stiles & Turnstiles

 

Voor elk verkocht boek gaat er een euro naar Street Soccer Scotland.Loop met Gijs van der Poel mee van Land’s End naar John O’ Groats. Ruim 2.200 kilometer dwars door Groot-Brittannië via pubs en voetbalvelden.In 111 dagen trekt Gijs te voet van het ene eind van Groot-Brittannië naar het andere eind.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Stiles & Turnstiles

Voor elk verkocht boek gaat er een euro naar Street Soccer Scotland.

Loop met Gijs van der Poel mee van Land’s End naar John O’ Groats. Ruim 2.200 kilometer dwars door Groot-Brittannië via pubs en voetbalvelden.

In 111 dagen trekt Gijs te voet van het ene eind van Groot-Brittannië naar het andere eind. Een wandeltocht van Land’s End naar John O’ Groats met als doel om het land van zijn vriendin te leren kennen. Via 7 National Trails, 39 voetbalwedstrijden, een handvol bijna-doodervaringen en een ongekende hoeveelheid spontane gesprekken in de pub neemt Gijs je mee in zijn avontuur en de vele culturele eigenaardigheden die het eiland rijk is.

Zo gooit hij aubergines op het veld, wordt hij bijna slachtoffer van een geraffineerde moordpoging, komt hij vast te zitten in het veen, haalt hij geld op voor het goede doel, speelt hij zelf een paar potjes mee, gaat hij naar een voetbalgala, valt hij ternauwernood niet van de kliffen af en wordt hij achterna gezeten door een horde stieren. Een inspirerend verhaal over een slecht voorbereide wandelaar, een prachtig, vriendelijk en vreemd land en een hoop mooie sportverhalen.

Over de auteur
Gijs van der Poel is een liefhebber van Brits voetbal, wandeltochten en pubs met lage plafonds. Hij brengt veel tijd door op het eiland met zijn Engelse wederhelft, waarbij hij zich vaak verbaasd over de eigenaardigheden van de Britse cultuur.

Stiles & Turnstiles is Gijs zijn eerste boek nadat hij eerder verslagen schreef voor In de Hekken en Staantribune over voetbalwedstrijden in Engeland en zijn thuisland Zweden.

Gijs is ervan overtuigd dat je soms dingen moet doen waarvan je ook niet helemaal zeker weet of het een goed plan is. In het beste geval is het een goed plan en in het slechtste geval heb je een goed verhaal. Dit boek is hier een resultaat van.


ISBN
9789464818291
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
The Rambling Groundhopper