Boekhandel Douwes Den Haag

Italiaanse Zaken, zakelijk succes volgens Italiaans recept

zakelijke cultuurverschillen tussen Nederland en Italie

Maarten Veeger & Nick Davies

Italiaanse Zaken, zakelijk succes volgens Italiaans recept

Italiaanse Zaken, zakelijk succes volgens Italiaans recept

zakelijke cultuurverschillen tussen Nederland en Italie

Italiaanse Zaken, zakelijk succes volgens Italiaans recept

 

Zaken doen in Italië. Het vormt voor velen, verblind door mediterrane zon, zoete olijfolie en glooiende heuvels, de ultieme droom. Echter, zon, olie en heuvelen vormen weliswaar la dolce vita, maar het goede leven alleen brengt de ondernemer nog geen goede zaken.


Niet leverbaar

€ 17,50

Niet leverbaar


Beschrijving Italiaanse Zaken, zakelijk succes volgens Italiaans recept

Zaken doen in Italië. Het vormt voor velen, verblind door mediterrane zon, zoete olijfolie en glooiende heuvels, de ultieme droom. Echter, zon, olie en heuvelen vormen weliswaar la dolce vita, maar het goede leven alleen brengt de ondernemer nog geen goede zaken. Maarten Veeger, columnist van het Financieele Dagblad en het vakblad Italië in Bedrijf, stak zijn Hollandse neus in Italiaanse zaken en bundelde ervaringen en belevenissen.

“Ik heb gesprekken gevoerd met Nederlandse managers die al jaren in Italië werken en met Italianen die werken voor Nederlandse bedrijven en zo veelvuldig met de Nederlandse cultuur in contact zijn gekomen. Al gauw was er een conclusie te trekken: je kunt wel bedenken dat Italianen iets op een bepaalde manier doen maar daar is vaak direct een uitzondering op te vinden. Kortom, Italianen laten zich niet in een hokje duwen terwijl dat toch een beetje het uitgangspunt was toen ik begon te schrijven.”

De diverse gesprekken brachten Veeger tot interessante inzichten. Over Italianen, maar ook over de zakelijke, nuchtere Nederlander. Zo vertelde Jan Puylaert, een Nederlandse ontwerper in Italië, dat Hollanders sommige karaktertrekken maar beter thuis kunnen laten. Veeger: “Wanneer we iets moois zien dat we willen kopen, zijn we geneigd vooral niet te laten merken dat dat het geval is. We spreken geen bewondering uit maar mompelen wat over een krasje of dat het toch niet helemaal is wat we zoeken. Die opstelling is helemaal verkeerd. Nederlanders zijn handelaren en vaak minder geïnteresseerd in de kwaliteit. We willen voor zo min mogelijk inkopen. Italianen met wie we zaken doen zijn vaak de makers van het product. En wat wil de maker? Eer van zijn werk.”

Deze en andere interessante, verrassende, ontmaskerende, confronterende en amusante voorbeelden van Italiaanse zaken vindt u in het nieuwe boek van Maarten Veeger, uitgegeven door DSV Media in Amsterdam (eveneens uitgever van het magazine De Smaak van Italië en het vakblad Italië in Bedrijf).

Maarten Veeger is correspondent in Italië voor onder meer het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Italië in Bedrijf en NOVA. In Italie werkt hij voor dagblad La Stampa.


ISBN
9789490838010
Pagina's
107
Verschenen
NUR
610
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
DSV Media

Taal
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren