Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom laat God ons lijden toe?

Karl Rahner

Waarom laat God ons lijden toe?

Waarom laat God ons lijden toe?

Waarom laat God ons lijden toe?

 

De vraag waarom God ons laat lijden – de theodicee - is een van de meest fundamentele vragen van ons menselijk bestaan. Niemand kan aan deze vraag voorbijgaan. Het antwoord van Rahner is in de voor hem zo karakteristieke wijze zeer doordacht en gevrijwaard van hoogdravende taal.


Nog te verschijnen

€ 12,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Waarom laat God ons lijden toe?

De vraag waarom God ons laat lijden – de theodicee - is een van de meest fundamentele vragen van ons menselijk bestaan. Niemand kan aan deze vraag voorbijgaan. Het antwoord van Rahner is in de voor hem zo karakteristieke wijze zeer doordacht en gevrijwaard van hoogdravende taal. Het is daardoor diepgravend en behulpzaam. Rahner wijst op het geheimvolle van God, niet om kritische vragen te ontlopen maar om de moed, die het geloof vraagt, om onze grenzen onder ogen te zien. Karl Rahners vaak gehouden en besproken voordracht Warum läßt uns Gott leiden? (1980) verschijnt voor het eerst in het Nederlands.

Karl Rahner SJ (1904-1984) was een Duitse rooms-katholieke theoloog, priester en jezuïet. Hij geldt met zijn antropologische nadruk op de theologie als een van de belangrijkste vernieuwende theologen van de twintigste eeuw wiens denken het Tweede Vaticaans Concilie sterk beïnvloedde.


ISBN
9789491110412
Pagina's
72
Verschijnt
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Sjibbolet

Geloofsopvoeding
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren