Boekhandel Douwes Den Haag

Melanoom, daar schrik ik van

Melanoom, daar schrik ik van

Sofie Wilgenhof & Alexander van Akkooi

Melanoom, daar schrik ik van

Melanoom, daar schrik ik van

Melanoom, daar schrik ik van

Melanoom, daar schrik ik van

 

Huidkanker komt veel voor in Nederland. Zolang dat geen melanoom betreft, is huid-kanker (bijna) nooit dodelijk. Het is wel vervelend, omdat het behandeld moet worden en daardoor verminkend kan zijn.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 16,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Melanoom, daar schrik ik van

Huidkanker komt veel voor in Nederland. Zolang dat geen melanoom betreft, is huid-kanker (bijna) nooit dodelijk. Het is wel vervelend, omdat het behandeld moet worden en daardoor verminkend kan zijn. Melanoom is echter van een heel andere orde.

Melanoom is kanker van de pigmentcellen van de huid. Een melanoom van slechts een millimeter dik kan al potentieel dodelijk zijn. Ter vergelijking: de genezingskans bij zo’n kleine tumor is bijvoorbeeld in het geval van borst-, long- of darmkanker bijna 100 procent.

Huidkanker (en dus ook melanoom) komt steeds vaker voor in Nederland. Enerzijds zijn wij Nederlanders een reislustig volk en hebben we bovendien de middelen om rond te trekken over de wereld. Daardoor lopen we relatief meer UV-stralings-schade op dan de bewoners van andere landen in Noordwest-Europa. Nederland heeft wereldwijd een van de hoogste (relatieve) incidentiecijfers (aantal nieuwe gevallen) en staat daarmee niet ver achter Australië bijvoorbeeld.


ISBN
9789491549939
Pagina's
56
Verschenen
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Poiesz Uitgevers BV

Gezondheid en geneeskunde