Boekhandel Douwes Den Haag

Zorg voor muziek!

Door klank en resonantie in balans komen

Jeannette van Tulder

Zorg voor muziek!

Zorg voor muziek!

Door klank en resonantie in balans komen

Zorg voor muziek!

 

De vraag wat de invloed is van muziek is op onze gezondheid en ons welbevinden. Niet alleen wat muziek betekent voor muziekliefhebbers en beoefenaars in het algemeen, maar ook voor mensen die ziek of om welke reden ook uit balans zijn.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Zorg voor muziek!

De vraag wat de invloed is van muziek is op onze gezondheid en ons welbevinden. Niet alleen wat muziek betekent voor muziekliefhebbers en beoefenaars in het algemeen, maar ook voor mensen die ziek of om welke reden ook uit balans zijn. Voor mensen met een lichamelijke, geestelijke of verstandelijke beperking. Voor chronisch zieken en mensen met (ernstige) burn-outklachten of terminale patiƫnten.

Muziek heeft grote invloed op het emotioneel, lichamelijk en psychisch functioneren en geeft plezier, inspireert, ontspant, leidt af van problemen en verbindt mensen.
Met dit boek wil de auteur coaches, begeleiders en adviseurs in de sector Zorg en welzijn, professionele verzorgers en mantelzorgers stimuleren en motiveren om vaker muziek in te zetten. De positieve werking van muziek kan de kwaliteit van leven verhogen en helpen in balans te komen.


Over Jeannette van Tulder
Jeannette begon als verpleegkundige en studeerde vervolgens sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Behalve het doen van onderzoek gaf zij voorlichting aan patiƫnten in de curatieve en palliatieve zorg en ondersteunde familieleden van mensen met een verstandelijke beperking.
Na het voltooien van een post HBO Coachopleiding en de Basisopleiding Klankschaalmassage begon zij in 2014 haar eigen bedrijf Coaching en Training met muziek. Hierin gebruikt zij naast de gesprekken met coachklanten een eigen muziekmethode ter ontspanning en inspiratie.
Ook geeft zij lezingen en workshops over de invloed van muziek op gezondheid en welzijn.


ISBN
9789491591235
Pagina's
100
Verschenen
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Conferent uitgeverij

Gezondheid en geneeskunde
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren