Boekhandel Douwes Den Haag

De held van Madrid

Markéta Pilátová

De held van Madrid

De held van Madrid

De held van Madrid

 

Als de Spaanse studente Carmen op zoek is naar een thema voor haar scriptie wordt ze door een onverwachte ontmoeting met een oude zigeunerin op het spoor gezet van Tsjechoslowaakse Spanjegangers die in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) met de Internationale Brigades meevochten tegen generaal Franco.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 12,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De held van Madrid

Als de Spaanse studente Carmen op zoek is naar een thema voor haar scriptie wordt ze door een onverwachte ontmoeting met een oude zigeunerin op het spoor gezet van Tsjechoslowaakse Spanjegangers die in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) met de Internationale Brigades meevochten tegen generaal Franco. Ze leert Tsjechisch en gaat op zoek naar nog levende veteranen. Een van hen is František ‘Francisco’ Rek. In een alternerende vertelling, waarbij herhaaldelijk de vraag opkomt waarom iemand gaat vechten in een vreemd land, duiken we in het bewogen leven van Francisco. Het verhaal van zowel Carmen als Francisco neemt vervolgens enkele verrassende wendingen.
MARKÉTA PILÁTOVÁ (1973) heeft Romanistiek en Geschiedenis gestudeerd; ze woonde jarenlang in Buenos Aires en São Paulo, waar ze onder meer als correspondent werkte voor het Tsjechische weekblad Respekt. Voor dit blad schreef ze uiteenlopende artikelen over Latijns-Amerika, onder andere over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, president Bolsonaro en, hoe kan het ook anders, over voetbal. Haar liefde voor en kennis van de Latijns-Amerikaanse en Spaanstalige cultuur komen tot uiting in haar romans, waar die vaak naast of tegenover de Midden-Europese cultuur wordt gezet. Met inmiddels vijf romans op haar naam is ze ondertussen een van de belangrijkste Tsjechische moderne auteurs. Haar werk is in een tiental talen vertaald.


ISBN
9789491738760
Pagina's
74
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij

Vertaalde literaire roman, novelle