Boekhandel Douwes Den Haag

De Kunst van het Kijken

Van Giotto tot Warhol

Patrick De Rynck & Jon Thompson

De Kunst van het Kijken

De Kunst van het Kijken

Van Giotto tot Warhol

De Kunst van het Kijken

 

Begrijpt u nog wat u ziet in de Uffizi of het Louvre? Zonder grondige kennis van de Griekse en Romeinse mythologie en de Bijbel zijn de werken van Jan van Eyck, Diego Velázquez en Sandro Botticelli een en al mysterie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 30,75

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De Kunst van het Kijken

Begrijpt u nog wat u ziet in de Uffizi of het Louvre? Zonder grondige kennis van de Griekse en Romeinse mythologie en de Bijbel zijn de werken van Jan van Eyck, Diego Velázquez en Sandro Botticelli een en al mysterie. Maar ook de interpretatie van de moderne kunst is niet vanzelfsprekend: wat afgebeeld wordt valt sinds het kubisme en het dadaïsme niet meer samen met de werkelijkheid.
Patrick De Rynck en Jon Thompson geven u in dit boek de sleutel tot de interpretatie van tweehonderd topwerken. Ze slaan een brug naar het verleden door te graven in de Grieks-Romeinse en christelijke verhalen of door de historische context te duiden waarin de kunstenaars actief waren. Deze boeiende gids is de ideale handleiding voor de kunstliefhebber en biedt een wereldwijd overzicht van de mooiste schilderijen uit de kunstgeschiedenis.


ISBN
9789491819889
Pagina's
512
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ludion

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren