Boekhandel Douwes Den Haag

Kunst op het spoor

Treinen op linnen

Treinen op linnen

Jim Gijbels

Treinen op linnen

Kunst op het spoor

Treinen op linnen

Treinen op linnen

Kunst op het spoor: Treinen op linnen

 

Sinds zijn prille jeugd is Jim Gijbels liefhebber van zowat alles wat wielen heeft. Het mooiste Sinterklaascadeau dat hij ooit kreeg was een plastic opwindtreintje. Van jongs af aan tekent hij graag en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij in de voetsporen van zijn vader trad en ook een opleiding aan de kunstacademie volgde.


Niet leverbaar

€ 19,95

Niet leverbaar


Beschrijving Kunst op het spoor: Treinen op linnen

Sinds zijn prille jeugd is Jim Gijbels liefhebber van zowat alles wat wielen heeft. Het mooiste Sinterklaascadeau dat hij ooit kreeg was een plastic opwindtreintje. Van jongs af aan tekent hij graag en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij in de voetsporen van zijn vader trad en
ook een opleiding aan de kunstacademie volgde.

Op de Vrije Tekenacademie in Amsterdam kreeg Jim de grondbeginselen van tekenen en schilderen onder de knie. Vooral het leren tekenen in perspectief en mengen van kleuren was voor hem belangrijk; later zou hem dat nog goed van pas komen. In de jaren daarna maakte
Jim wel eens een aquarel, maar daar was hij nooit tevreden over. Pas in 1994 kreeg hij een goedkoop doosje olieverf en daar is hij in 1995 mee aan de slag gegaan.

Er ging een wereld voor hem open. Gaandeweg leerde hij goed met olieverf omgaan en schilderde hij steeds meer treinen, trams en andere voertuigen. Jim schildert bij voorkeur op basis van zelfgemaakte foto's, omdat hij de compositie dan het meest in eigen hand heeft. In het eerste deel van deze reeks laat hij u een aantal van zijn treinenschilderijen zien.


ISBN
9789492040329
Pagina's
64
Verschenen
Serie
Kunst op het spoor
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lycka till Förlag

Spoorwegen