Boekhandel Douwes Den Haag

Bestemming Buitenland

Deel 1: Roemenië

Voormalig Nederlands OV-materieel

Hugo Richter

Deel 1: Roemenië

Bestemming Buitenland

Deel 1: Roemenië

Voormalig Nederlands OV-materieel

Bestemming Buitenland: Deel 1: Roemenië

 

Het reizen met openbaar vervoer werd Hugo Richter (in het dagelijks leven capaciteitsplanner bij ProRail) met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden beiden geen rijbewijs en dus werden alle tripjes tijdens zijn jeugd met trein en bus gemaakt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 35,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Bestemming Buitenland: Deel 1: Roemenië

Het reizen met openbaar vervoer werd Hugo Richter (in het dagelijks leven capaciteitsplanner bij ProRail) met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden beiden geen rijbewijs en dus werden alle tripjes tijdens zijn jeugd met trein en bus gemaakt. Hierdoor ontstond bij Hugo interesse in deze manier van vervoer. Aanvankelijk alleen in Nederland, maar als snel werden reizen gemaakt door heel Europa en uiteindelijk zelfs over de gehele wereld. Allemaal met als doel een stukje Nederland in verre landen terug te vinden.

De eerste verre reis waarin voormalig Nederlands OV-materiaal werd teruggevonden, voerde naar Roemenië. Nadien volgden vele bezoeken aan dit Oost-Europese land. Tien jaar na het eerste bezoek is het daarom tijd terug te blokken. Welke Nederlandse bussen, trams en treinen kwam de auteur tegen in deze periode en wat is er veranderd in die tijd?

In dit fotoboek een greep uit zijn door de jaren opgebouwde collectie foto’s, opgedeeld per stad. Meer dan twintig verschillende steden komen aan bod. Daarnaast is deze terugblik aangevuld met anekdotes over voorvallen die plaatsvonden tijdens zijn bezoeken aan tal van locaties. Proef met dit fotoboek de sfeer van verandering tijdens tien jaar reizen door Roemenië op zoek naar Nederlands verleden.


ISBN
9789492040411
Pagina's
100
Verschenen
Serie
Bestemming Buitenland
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lycka Till Forlag