Boekhandel Douwes Den Haag

Logboek MS Noordereiland

van paal naar pala

Joe Cillen

Logboek MS Noordereiland

Logboek MS Noordereiland

van paal naar pala

Logboek MS Noordereiland

 

Van Paal naar PalaM.S. Noordereiland is een project dat handelt over openbare ruimte als kunst. En waarbij een eiland geen eiland blijkt te zijn maar een schip. Drijvend vermogen en de verbeelding aan de macht!


Niet leverbaar

€ 103,00

Niet leverbaar


Beschrijving Logboek MS Noordereiland

Van Paal naar Pala
M.S. Noordereiland is een project dat handelt over openbare ruimte als kunst. En waarbij een eiland geen eiland blijkt te zijn maar een schip. Drijvend vermogen en de verbeelding aan de macht! M.S. Noordereiland is een blauwdruk voor hoe je met een gemeenschap (de 'bemanning') kunt omgaan en de cohesie aan boord kunt bevorderen. De idee bleef niet onopgemerkt. In de Lonely Planet van Nederland staat vermeld hoe je aan boord van dit imaginaire schip kunt komen en wat er te zien is. Spaanse en Italiaanse toeristen, Japanse en Chinese, je ziet ze voorbij wandelen met de gids in de hand.

Om een en ander blijvend in herinnering te houden is door kunstenaar Joe Cillen een boek gemaakt. Niet zomaar een boek, maar een logboek van een reis van ergens naar nergens. Van pakweg Paal naar Pala. Hierin staat het reizen en de verbeelding centraal. De cassete is een staand A3 fullcolor kunstwerk met een voorwoord van kunstfilosoof Siebe Thissen, 50 herdrukte scheepsjournaals, essays van filosoof Henk Oosterling, natuurkundige Egbert Balsma en architect Maarten Struijs, 40 interviews met bemanningsleden, een schat aan foto's, een DVD en nawoord van filosoof René ten Bos.


ISBN
9789492077578
Pagina's
280
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Trichis Publishing

Beeldende kunst
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren