Boekhandel Douwes Den Haag

Herinnering aan de rechtsstaat

Annemarie Kok

Herinnering aan de rechtsstaat

Herinnering aan de rechtsstaat

Herinnering aan de rechtsstaat

 

Burgerkracht en burgermacht zijn tegenwoordig leidende principes binnen het doen en vooral laten van gemeenten. Of het nu gaat om openbaar bestuur, ruimtelijke ordening, publieke dienstverlening of sociale zorg: ‘de samenleving’ is aan zet.


Leverbaar

€ 12,50

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen


Beschrijving Herinnering aan de rechtsstaat

Burgerkracht en burgermacht zijn tegenwoordig leidende principes binnen het doen en vooral laten van gemeenten. Of het nu gaat om openbaar bestuur, ruimtelijke ordening, publieke dienstverlening of sociale zorg: ‘de samenleving’ is aan zet. U dus, en uw medeburgers. Dat klinkt misschien mooi, maar achter deze door vrijwel heel politiek Den Haag bejubelde trend schuilen zware bezuinigingen, sentimentele concepten, uitgeklede rechten, miskenning van ons parlementaire stelsel en een overheid die zich steeds kleiner maakt. 

Volgens Annemarie Kok wijst de populariteit van bestuurlijke termen als ‘meervoudige democratie’ en ‘lokaal maatwerk’ erop dat politici, bestuurders en ambtenaren de weg kwijt zijn. Zij roept daarom de rechtsstaat in herinnering als ideëel en formeel houvast en bepleit een institutioneel reveil.


ISBN
9789492095657
Pagina's
92
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Valiz

Recht - DNJB
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren