Boekhandel Douwes Den Haag

Kroatische literatuur in Nederland

Kafka's vriend

Miro Gavran

Kafka's vriend

Kroatische literatuur in Nederland

Kafka's vriend

Kroatische literatuur in Nederland: Kafka's vriend

 

Bekroonde historische roman uit de Kroatische literatuur - biografische fictie over de tot dusverre onbekende kanten van de vriendschap tussen Franz Kafka en Max Brod


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 13,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Kroatische literatuur in Nederland: Kafka's vriend

Kafka's vriend

Vrienden voor het leven Franz Kafka en Max Brod deelden meer dan wij tot dusverre dachten te weten. Hun levens waren intiem en veelvuldig met elkaar vervlochten en hun liefdespaden kruisten elkaar openlijk én in het geheim tot ver na Kafka's dood. Max werd in gewetensnood gebracht door de laatste wens van zijn boezemvriend, maar ook door het aandringen van gezamenlijke vrienden en kennissen om de waarheid over de grote schrijver openbaar te maken. Wie laat hij de geschiedenis ingaan, Kafka de ongemakkelijke breekbare mens, of Kafka de grote schrijver?
Een prachtig geromantiseerde geschiedenis over liefde, vriendschap en loyaliteit. Een vriendschap die de tand des tijds tot op het laatst doorstond.

Met deze roman won de bekende Kroatische schrijver en dramaturg Miro Gavran de Prijs voor de beste literaire werk in 2011 van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen. Gavran (1961) is zeer productieve, populaire, veel vertaalde en over de hele wereld uitgevoerde auteur van toneelstukken, korte verhalen, romans en jeugdliteratuur. Hij heeft verscheidene Europese prijzen op zijn naam, eveneens als een eigen theaterfestival, Gavranfest in Slowakije en Polen, waar uitsluitend zijn stukken worden gespeeld.

Kafka's vriend is zijn eerste naar het Nederlands vertaalde roman, uitgebracht door bibliotheek KLIN, Kroatische Literatuur In Nederland.


ISBN
9789492160034
Pagina's
174
Verschenen
Serie
Kroatische literatuur in Nederland
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij KLIN

Vertaalde literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren